Клубовете по НП "Занимания по интереси" финализират дейността си с представителни изявления, които показват придобиването на знания и умения във възпитателите на СУ "Иван Вазов", гр. Поморие.

Клуб "Звънчета" и клуб "Таланти" с ръководител г-жа С. Вълкова

През учебната 2020/2021год. в СУ "Иван Вазов" е създаден два клуба по НП "Занимания по интереси", свържете се с музика. Децата бяха определени в две групи, по отношение на възрастта- вокална група "Външена"- 4-5 клас и вокална група "Таланти"- 6-7 клас.

     С изключение на желанието и интереса на децата посещават занимания, в които съответстват песни, свържете се с празници, изпълнявайте и съвременна българска музика, караоке песни и др. Вокализираните групи с радост се включват във всички други тържества, които са показани за участие. Вземете участие в програмите на училището по случай Националния празник на България и фотоконкурса "Да погледнем на България с очи на Вазов", в патронния празник в училището през месец май и в празничната програма, посветена на 24 май, организирана от Общински детски комплекс. Децата взеха участие в Международен конкурс за песен-премиера Гагарин: „My pomnim tvoj polet“, изпълнена песен на руски език.

 

Клуб "Сръчни ръчички" - I "а" клас с ръководител г -жа Е.Коева

Учениците изработиха великденска украса, която беше експонирана в училищното фоайе. Бяха направени от хартия предмети с различни пролетни и великденски мотиви. Създаде се прекрасно слънчево настроение, свързано с предстоящите празници. Децата от клуба нарисуваха и голямо гипсово яйце, което след това ще бъде поставено в центъра на града , за да се подпомогне помощната общественост.

    

Клуб "Забавна математика" - I "б" клас с ръководител г -жа Г. Демирева

Учениците от 1.б клас, участници в група по занимания ,, Забавна математика ", представители на своите знания и умения в тържество под надслов" Математика, ура! ". С музика, танц и стихчета всяко от представяне на цифри или математически знак, чиято След това изпробвайте бързането на мисълта в пресмятаните задачи, чиито резултати образуват словотосъчетаване на „умно дете“. Очаквани са използвани и познати за геометричните фигури и сътворяването на апликация на кораб от тях. Представя кратка драматизация по показател „Бабината сметка“ с автор Асен Босев. В края на тържеството всеки ученик получи грамота за "Най-добър математик" от зам. Директор г-жа Ася Пеева.

Клуб "Математика за отличници" - I "в" клас с ръководител г -жа Б. Тодорова

Учениците от 1.v клас, участниците в групата по занимания по интереси ,, Математика за отличници ", проверена празник на математиката ,, Математика, ура". С много песни, стихове за цифри и драматизация "Бабината сметка", се пренесоха в чужда страна на Математиката. Отговаряйте на въпроси и решавайте задачи. Всички деца се представят отлично. Празникът завършва с решаването на интересни задачи, поставени на деца от гостите, г-жа Гошева и г-жа Рибова. За участие и за отлично представяне всеки участник получи грамота "Математик на 1.в клас".

     

Клуб "С приказките на баба и дядо" - II "а" клас с ръководител Т. Блажева

За световна деня на книгата и авторското право - 23 април, ученици от 2.а клас, участници в група по занимания ,, С показване на баба и дядо ", проверено състезание ,, Приказките на Х. К. Андерсен". Разделени на 3 отбора, участниците преминават през три етапа. Отговаряйте на въпроси за избрани покази, на интерактивен мулти-тъч дисплей решавате въпросник от платформата "Книговище". Във втория етап - "Бърканица в показване", в текст, съставен от отпадане на различни показатели, трябва да посочите заглавието. В третия етап - "Най -добър разказвач", представител от отбора трябва да преразкаже приказка. Отлично представите се заслужил медал "Най- добър разказвач". Създаването на проекта завършва с подготовката на учениците за драматизация на куклата на показване ,, Царкинята в граховото зърно “. За участие и за отлично представяне всеки участник получи грамота. Грамота получи и най-активен читател от клас за учебната година.

      

Клуб "Млад природолюбител" - II "б" клас с ръководител С. Ванчурова

     На 07.06.2021г. ученици от 2.б клас, участници в клуб ”Млад природолюбител”, проверени откриват урок пред своите учители и родители. Нарекоха го "Урок по родолюбие". Второкласниците се разделят на три групи, отбелязват на картата в България планират, равнини, водят басейни. Работете в екип и демонстрирате привличане на знания, като отговаряте на поставени въпроси по темата.  

   С авторски рисунки, презентации, фотографии учениците представиха пред гостите своите проекти за запазване и до днес възрожденския си дух Трявна, мистични светилища на Странджа, острови на Черно море.

  Всички участници са получили грамоти за отлично представяне.

        

Клуб "Забавна математика" - II "в" клас с ръководител В. Димитрова

Учениците провериха тържество, посветено на математиката. Групата беше разделена на два отбора.Проведено е състезание.Отборете решаваха кръстословици, верижки, текстове и геометрични задачи. Резултатите от състезанието се отчитат от жури /учители от училището /. Децата се превръщат в малки артисти и представят няколко интересни и забавни драматизации, свържете се с математиката, изпишете няколко песни за математиката. Задаваха забавни и логически задачи и публикуваха.Всяко дете получи грамота "Най-добър математик" и награда. Родителите и гостите останаха доволни от изявата на деца и ги поздравиха.

      

Клуб "Знам и мога" - III "а" клас с ръководител г -жа Х. Гуджукова

Участниците в групата по интереси "Знам и мога" провериха заключителното си занятие под формата на образователна екскурзия в Научен център "Планет Ум", гр. Бургас.

Любознателността на децата и знанията им за неживата и живата природа бяха поставени пред интересни предизвикателства. В зоната за активна игра на Научен център децата се превръщат в капитали на подводница, в изследователи на потънали кораби, чрез една от инсталирането на научни интересни факти за птиците мигранти, които минават над Бургас по точно черноморския миграционен път Виа Понтика. във водите на Бургаското езеро, след това се опита да се използва разпознаване.

Желанието на децата да бъде експерементирано, за да бъде удовлетворено от възможността за собствено собствено създаване на облак или водовъртеж, за да произведе електричество, да използва силата на водата и във вятъра, да придвижва предмети, използвайки свойствата на магнита. 

    

Изпълнени с ентусиазъм, учениците се използват за създаване на най-ефективен модел на въздушна турбина, за да се възползват от платформата на своето корабче, така че това първо трябва да достигне финала, стреми се да се разпознават обекти, наблюдавани под микроскоп.
    

Клуб "Млад художник" - III "б" клас с ръководител Г. Райкова

   Участниците от 3.б клас в група по интереси "Млад художник" се включва в гражданската инициатива "Заедно за Поморие" на Велика Сряда - 28.04. 2021г. В двора на училището се организира Великденско ателие на открито. Децата украсиха голямо великденско яйце, което е изложено за украса в двора на църквата "Свето Рождество Богородично".